Laat je behandelen door gediplomeerde specialisten
Wij werken uitsluitend met hoogwaardige producten
Bij ons kan je terecht voor uitgebreide behandelingen
Wij hebben een hoge patiënttevredenheid

Wortelkanaalbehandeling Zaandam

Wortelkanaalbehandeling door tandarts Yavuz in Zaandam

Bent u Zaandam of omgeving op zoek naar een ervaren tandarts waar u een wortelkanaalbehandeling uit kan laten voeren? Kom dan langs bij tandartspraktijk Yavuz in Zaandam. De specialisten bij ons tandheelkundig centrum oefenen het tandartsvak in de volle breedte uit. U kunt onder andere bij ons terecht voor algemene tandheelkunde, implantologie, orthodontie cosmetische tandheelkunde en endodontologie (wortelkanaalbehandelingen). Onze goed opgeleide en ervaren tandartsen maken tijdens de behandeling uitsluitend gebruik van hoogwaardige producten en apparatuur. Lees verder voor meer informatie over een wortelkanaalbehandeling in onze praktijk in Zaandam of neem direct contact met ons op om een afspraak te maken. 

wortelkanaalbehandelingen

Wanneer een wortelkanaalbehandeling?

Wanneer is het noodzakelijk om een wortelkanaalbehandeling uit te laten voeren? Wij passen endodontologie toe onze praktijk in Zaandam, wanneer het weefsel in uw wortelkanaal ontstoken is (geweest). Welk weefsel wordt hier precies mee bedoeld? Uw tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meerdere wortels. De kroon is het zichtbare gedeelte van de tand of kies. De wortels zitten onder uw tandvlees in de kaak verankerd en zijn niet zichtbaar van buiten. In iedere wortel is een kanaal te vinden die het wortelkanaal genoemd wordt. In het wortelkanaal zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit weefsel wordt ook wel pulpa genoemd. Bij ontstoken pulpa dient er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd te worden. 

 


Behandeling en nazorg bij een wortelkanaalbehandeling

Een van de ervaren tandartsen in onze praktijk in Zaandam zal de wortelkanaalbehandeling uitvoeren. Hij of zij zal aan de slag gaan met het reinigen van het kanaal met kleine vijltjes. Vervolgens wordt het kanaal gespoeld met desinfecterende spoelvloeistof. Tot slot wordt de tand of kies weer gedicht met een vulling. Wanneer u de behandeling heeft ondergaan, kunt u 7 tot 10 dagen last hebben van napijn. Met een gewone pijnstiller, bijvoorbeeld ibuprofen, kunt u de pijn onderdrukken. Houdt de pijn langer aan? Dan is het verstandig om contact op te nemen met uw tandarts.


Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

De voordelen die wij bieden in Zaandam

Heeft u in Zaandam een wortelkanaalbehandeling nodig? Dan is het verstandig om direct een afspraak te maken met onze tandarts. Wij bieden onder andere de volgende voordelen:
  • U wordt behandeld door een gediplomeerde specialist
  • Wij werken uitsluitend met hoogwaardige producten
  • Wij bieden zeer uitgebreide behandelingen
  • Wij hebben een hoge patiënttevredenheid
Maak vandaag nog een afspraak bij onze praktijk in Zaandam!

Wortelkanaalbehandeling bij tandarts in Zaandam

Wilt u direct een afspraak maken voor het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling bij ons praktijk in Zaandam? Of wilt u eerst meer te weten komen over de behandeling? Neem dan contact met ons op via 075-8200992 of mail naarinfo@yavuztc.nl. Wij helpen u graag met een wortelkanaalbehandeling in onze tandartspraktijk in Zaandam.