Laat je behandelen door gediplomeerde specialisten
Wij werken uitsluitend met hoogwaardige producten
Bij ons kan je terecht voor uitgebreide behandelingen
Wij hebben een hoge patiënttevredenheid

Specialismen & Behandelingen

Whitening (bleken van tanden)

Het bleken van tanden is een cosmetische behandeling die binnen een betrekkelijk korte tijd voor een spectaculaire verbetering van uw aangezicht kan zorgen.

Binnen “Yavuz Tandheelkundig praktijken” maken wij gebruik van verschillende verantwoorde bleekmethodes. Afhankelijk van uw gebit, kunt al binnen 10 minuten genieten van stralend witte tanden.

Terwijl u relaxed in de stoel ligt werkt onze speciale gel in combinatie met ons blauwlicht systeem aan het schoner en witter maken van uw tanden tot 14 nuances witter.

Ook bestaat er de mogelijkheid om thuis met bleeklepels uw tanden verantwoord witter te krijgen. Samen met u kijken wij welke optie het beste bij uw situatie past.

Klik hier voor meer informatie


wortelkanaalbehandelingen

Endodontologie (wortelkanaalbehandelingen)

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat u ziet. De wortels ziet u niet. Die zitten onder uw tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit levend weefsel wordt ook wel pulpa genoemd. Als het weefsel ontstoken is of ontstoken is geweest, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.

Gedurende 7-10 dagen is napijn na ene wortelkanaalbehandelingen normaal. Met een gewone pijnstiller, zoals ibuprofen, is deze pijn te onderdrukken. Houdt de pijn langer aan, neemt u dan contact op met uw tandarts.


Myobrace (orthodontische hulpmiddel)

Myobrace is een orthodontische hulpmiddel om de dentale- en gezichtsontwikkeling van kinderen tussen de 5 en 15 jaar te verbeteren. Deze behandeling leidt tot een betere gezichtsontwikkeling bij kinderen. Het succes van deze behandeling is het corrigeren van de positie en functie van de tong, het verkrijgen van de juiste manier van ademen via de neus en het trainen van de mondspieren (wangen en lippen) om goed te functioneren waardoor de tanden in de juiste positie komen te staan.


Kaakgewrichtsklachten

De meeste patiënten klagen over pijn rond het oor al of niet uitstralend in de bovenkaak en uitgelokt door eten of praten. Tandenknarsen en kaakklemmen kunnen problemen opleveren, zoals gebitsslijtage, breuk van vullingen, vergroting van de kauwspieren en hoofdpijn. De kaakgewricht zijn de punten waar de onderkaak bevestigd aan de schedel, en behoren tot de meest complexe gewrichten in het menselijk lichaam. Als je kaak klikt of knalt, kan dit een teken zijn van TMJ stoornis. Onze tandartsen helpen u graag om een ​​einde te maken aan uw kaak pijn en hoofdpijn.


Orthodontie (beugelbehandelingen)

Orthodontie biedt breed aan scala’s van mogelijkheden. Naar aanleiding van uw wensen kijken wij welke oplossingen mogelijk zijn. Niet altijd hoeft u een volledig beugelbehandeling te ondergaan als u enkel stand correctie van bijvoorbeeld enkel uw voortanden wenst. Ook hebben innovatieve behandelingen in de praktijk voor kinderen die duimzuigen of speen gebruiken. Deze zeer jonge patiënten kunnen wij zonder metalen beugelwerk in een vroeg stadia op zeer jong leeftijd spelenderwijs behandelen!

 


Parodontologie (tandvleesbehandelingen)

In dit vakgebied worden patiënten behandeld die last hebben van terugtrekkend tandvlees, tandvleesontstekingen en botafbraak. Wij verzorgen van consult tot behandeling en nazorg het gehele traject. Uw klachten kunnen wij in 1-3 (1 uur per behandeling) behandelingen verhelpen.


Cariës Behandeling (Gaatjes Behandeling)

Het is heel lastig om zelf te constateren of u last heeft van gaatjes of niet. Soms is er sprake van een pijnklacht, maar vaak voelt u er helemaal niets van. Het is vaak ook lastig te zien, omdat veel gaatjes ontstaat tussen de tanden, daar waar tandplak en tandsteen het moeilijkst te verwijderen is. Beginnende gaatjes hoeft namelijk geen problemen te veroorzaken, maar wanneer u de gaatjes verwaarloost kunnen er grotere problemen ontstaan. Gaatjes moet daarom worden geconstateerd door de tandarts. Daarom is het belangrijk dat u het liefst twee keer per jaar op controle gaat bij de tandarts.


Pedodontologie (kindertandheelkunde)

In ons speciaal voor kinderen ingericht kinderkamer met een speciaal kinderstoel wordt de drempel voor de tandarts tot minimum gebracht. Een gezellig en kleurrijk opgezet kamer waarin tandartsbezoek op een leuke manier op niveau van uw kind gebracht wordt.


Prothetiek (kronen, bruggen, uitneembare protheses)

Een kroon is het zichtbare deel van een tand of kies. Soms is de kroon dermate beschadigd of misvormd dat deze vervangen moet worden door een kunstkroon. Dit wordt een ‘kroon’ genoemd. Lees meer.

Een brug is één van de manieren om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug (bestaande uit een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan één of twee aangrenzende natuurlijke tanden. De brug wordt met behulp van cement vastgezet en is niet door uzelf te verwijderen. Lees Meer.

Een uitneembare prothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen; een partiële prothese, of bij het ontbreken van alle tanden en kiezen; een volledige prothese (kunstgebit). De kwaliteit en het uiterlijk van protheses zijn tegenwoordig zowel cosmetisch als esthetisch zodanig goed en mooi dat het vrijwel niet opvalt dat iemand een prothese draagt.

 


Esthetische tandheelkunde (facings)

Esthetische tandheelkunde is het vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt.
Verkleurde, scheve en onregelmatige tanden kunnen gecorrigeerd worden met tand kleurige schildjes welke facings worden genoemd. Bij de 1e afspraak neemt de tandarts enkel een afdruk van uw gebit en vervolgens worden de facings tijdens 2e afspraak in slechts een uur geplaatst.

Klik hier voor meer informatie


Plan een afspraak voor meer informatie